BUSTERIN

31.3.2017

Seuraa Facebook-sivuani / Follow me in Facebook: Anu Valve

23.01.15

Taas on eläinelämään mahtunut iloa ja surua. D-pentujemme emä, FI MVA Busterin Barbara eli Panda, sairastui marraskuussa salakavalaan IMHAan (immuunivälitteinen hemolyyttinen anemia) ja jouduttiin lopettamaan 13.11. → in memoriam

Sad news: the mother of our D-litter, FI CH Busterin Barbara died due to IMHAin memoriam

Iloa ovat tuoneet mm. Busterin Alvamarian ja Carlgustavin terveet silmät sekä espanjanpoikamme D'Altomonte Don Diego, joka valloitti Ruotsin ja toi Kaisalle kotiin sertin, CACIBIn ja tittelin "Ruotsin Voittaja-14" (SEW-14). 

The Winning Team:

D'ALTOMONTE DON DIEGO> Swedish Winner 2014
WILLKEN HAYA > Swedish Winner 2014
BLACKGALAXY VICTOR > Swedish Winner 2014

Happy news: EVCO-eyechecked clear Busterin Carlsgustav (5,5 years). Our Spanish import D'Altomonte Don Diego in Sweden CAC, CACIB and Swedish Winner-14 (SEW-14).  

08.11.14

Svean ja Rikin pennut (1 uros + 2 narttua) ovat jo muuttaneet koteihinsa. Svea-mamma on loistava äiti ja pennut erittäin lupaavia. Nyt jännätään, millaisia käppäniä niistä kasvaakaan! Pennuista löydät lisää Svenssonin ja Sveasofian (Rauha) omilta sivuilta sekä S-pentueen sivuilta.

Svea's and Riki's puppies (1 male + 2 females) are already in their new homes. Svea-mamma is a perfect mother and puppies are very promising. Now we just wait and see...

Silmätarkastuksessa todettiin terveiksi uroksemme Globetrotter Grasant (lähes 6 v), kantanarttumme Mermix Final Countdown (lähes 10 v)  sekä A-tytöistä Albertina (7 v), B-beebeistä Börje (5 v) ja F-pennuista Fjalar, Fredrika ja Fridamaria (2,5v). Suurkiitos kaikille omistajille, kun toitte koiranne tarkastettaviksi. Arvostan sitä erityisesti nyt, kun Adalminan pennulla on diagnosoitu sokeuttava silmäsairaus PRA. Siitä suuri osanotto Sarille!

EVCO-eyechecked clear Globetrotter Grasant (6 years), our granny Mermix Final Countdown (10 years) and Busterin puppies Albertina (7 years), Börje (5 years) plus Fjalar, Fredrika and Fridamaria (2,5 years). I worship these results especially as a puppy of Busterin Adalmina has unfortunately been diagnosed to have PRA.  

Kaikki Busterin C-Cacrut on nyt luonnetestattu, kerrassaan upea homma! Lisäksi siskopuoli Fridamaria oli testattavana. Tässäpä tulokset:

Busterin Carlphilip, Vili Busterin Fridamaria, Friidu

toimintakyky                               +1                                           +1 (kohtuullinen)

terävyys                                     +1                                             +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua)

puolustushalu                            +3 (kohtuullinen, hillitty)                      +1 (pieni)

taistelutahto                                -1                   -1 (pieni)

hermorakenne                            +1                                                +1 (hieman rauhaton)

temperamentti                            +1 (erittäin vilkas)             +3 (vilkas)            

kovuus                                        +1                                               +1 (hieman pehmeä)

luoksepäästävyys                       +3                                                   +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

laukauspelottomuus                  ++                               ++                               

YHTEENSÄ                                +112,  laukauskokematon              +140, laukauskokematon 

These are the result of Mentality Tests ("korung") of Busterin Carlphilip and Fridamaria. I'm so happy that all dogs in litter C are mentally tested!  

13.08.14

Pitkästä aikaa: meille tulee pentuja! Edellisestä pentueesta onkin jo vierähtänyt lähes 2,5 vuotta. Ehdimme tosin viime keväänä toivoa Bitte-Birgitalle beebejä, mutta Bitte sai tiineyden alussa niin pahan kohtutulehduksen, että kohtu piti poistaa. Onneksi Bitte selvisi ja voi hyvin! Mutta nyt siis, tämän kuun viimeisenä päivänä, maailmaan pitäisi putkahtaa Svean (Hilfies Desoto Fireflite) ja Rikin (FI & EE & LV CH, LV & EE JCH EEJW-12 BALTJW-12 TLNW-13 Silverjoy Pilot, LT + 173+++) jälkeläisiä. Pentue on meille ensimmäinen, jossa emänä ei ole Zaza-mummi (Mermix Final Countdown) tai sen jälkeläinen. Jännää siis!

Biten ainoaksi pentueeksi jäi hieno E-pentueemme, jossa isänä on oma Josemme (C.I.B. FI & SE & EE CH FIW-11 Globetrotter Grasant). Tuosta pentueesta on myös Busterin ensimmäinen kansainvälinen muotovalio Elvira, joka on siis C.I.B. POHJ & SE & FI & DK & EE MVA, KBHV-13, SE MeJäValio sekä nyt myös kahdeksan Hilfies-pennun loistava emä. Grattis och ett jättestort tack, Sophie! Elviran sisko Milli-Ellinor sai jo vuosi sitten kuusi pentua kennel Airilalle. Nyt Milli viimeisteli Suomen Muotovalion tittelinsa. Onnea ja kiitos, Henna ja Vesa sekä Hahl-Lampeniuksen perhe

← C.I.B. NORD & SE & FI & DK & EE CH, KBHW-13, SE TCH Busterin Elvira

 

sire C.I.B. FI & SE & EE CH FIW-11 Globetrotter Grasant

dame FI CH Busterin Birgitta

                      → FI CH Busterin Ellinor   

We got our first International  Champion when Elvira took the title. She is now also a mother of 8 puppies in Kennel Hilfies, Sweden. Congrats and huge thanks, Sophie Ekström! Elvira's sister Ellinor got her 6 puppies last year in Kennel Airilan, Finland. This summer she finalized her title as Finnish Champion. Congrats and big thanks, Henna and Vesa Yli-Leppälä and family Hahl-Lampenius!

  

 

 

My own Busterin Fridamaria got her first CAC. Here groomed and photographed by Ninni Suhonen.

Oma Pikku-Friidumme, Busterin Fridamaria, sai SERTin. Trimmaus ja kuva by Ninni.

 

 

 

 

 

FI CH Busterin David kävi luonnetestissä. Kiitos, Päivi ja perhe! D-pentueesta on nyt luonnetestattu kaksi. Hienoa!!

toimintakyky                               +1 (kohtuullinen)

terävyys                                    +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua)

puolustushalu                              +3 (kohtuullinen, hillitty)

taisteluhalu                                -1 (pieni)

hermorakenne                            +1 (hieman rauhaton)

temperamentti                            +2 (vilkas)            

kovuus                                      +1 (hieman pehmeä)

luoksepäästävyys                        +2A(luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen)

laukauspelottomuus                     - (laukausaltis)                                                              

YHTEENSÄ                               +112,  laukausaltis                     

These are the result of the Mentality Tests ("korung") of FI CH Busterin David.

Ruuti-riiseni (VOYAGER's Rauta Reetta) on kasvanut isoksi neidoksi. Käytiin me Maailmanvoittajassaki saamassa JUNioriluokassa ERInomainen. Oli muuten Ruutin ihka ensimmäinen virallinen näyttely! Onnea Randi-siskolle (V's Right Choice, om. Marina Hultholm), josta tuli Juniori Maailmanvoittaja! 

Tyypillistä, että kun oma koira puunataan tuon luokan tapahtumaan, siitä ei ole yhtään kunnon kuvaa. Kelpaisiko tämä kuuman kesä sato... Ken haluaa nähdä upeita riiseni- ja käppänä(toiminta)kuvia, käyköön täällä katsastamassa: VOYAGER's

Our Ruuti is now a big girl. She started her official dogshows in World Winner by getting EXC. Her sister VOYAGER's Right Choice got the title Junior World Winner. So proud, huge congrats to the Finnish owner Marina Hultholm and the German breeder Anja & Joachim Heimburger!

So typical: when I have my own dog polished for the Worldshow I never take a proper picture of her. So this must do; this summer has been warm and lovely.

Who wants to see wonderful photos of giants and minis (in action), have a look here: VOYAGER's

 

 

 

 

 

07.02.14

Ensimmäinen oma kasvatti on poissa. Pieni, iki-iloinen Alina jätti tämän maailman 24.10.2013. Suru oli suuri! Lisää → muistoissamme.

Rolle (Busterin Fridolf) kärsi kerrassaan mystisistä sappikivistä. Mystisistä siksi, että syytä niiden syntyyn ei koskaan löytynyt. Rollelta jouduttiin poistamaan sappi, onneksi leikkaus meni hyvin ja Rolle voi mainiosti. Leikkauksen yhteydessä Rollen maksasta otettiin koepala, jossa todettiin maksan olevan kunnossa. Rollen sivujen kautta on linkki lisätietoihin vaivasta → fridolf.

Busterin Fridolf suffered from a mystical gal problem. Mystical, because there were no reasons found to his mucocele. He was operated and is now fine! On his own page is a link to further information → fridolf.

Ruuti-riisenimme kävi pentunäyttelyssä, oli ROP ja vielä ryhmäkilpailussa kolmas! 

 

Voyager's Rauta Reetta 7 months, BOB-puppy, Best in Group 3

Handler Sara Jokela

Groomer Ninni Suhonen

 

 

 

 

 

 

Toivottavasti saadaan pian ilmoittaa odotettavissa olevasta pentueesta!  Hoping to be able to inform about a litter to be expected soon!

10.10.13

Elviran hienot saavutukset jatkuvat: nykyään tittelirimpsu on POHJ & SE & FI & DK & EE MVA, KBHW-13, SE MeJäVA Busterin Elvira. Siis näytelmäpuolella Elvira kävi Tanskassa olemassa Kööpenhaminan Voittajanäyttelyssä rotunsa paras ja Kööpenhaminan voittaja -13.Samalla siitä tuli Tanskan muotovalio, ja, koska se oli jo Ruotsin ja Suomen valio, myös Pohjoismaiden muotovalio.

Näyttelyissä juoksemisen lisäksi Sophie ja Elvira ovat painaneet metsissä metsästysjäljen ("verijäljen") perässä. Viran rakastaa nenän käyttöä, ja se tuotti tulosta: huippuhienon arvostelun (maksimipisteet) Elvira on nyt myös Ruotsin metsästysjälkivalio (viltspår champion). 

Melkoisen ansiokasta toimintaa alle 2,5 vuotiaalta koiralta!

 

Busterin Elvira is now NORDIC & SE & FI & DK & EE CH, KBHW-13 and also Swedish Tracking Champion (SE T CH).

She is not even 2,5 years old!

I'm so happy and proud of you two, dear Sophie (Kennel Hilfies)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Busterin David sai Eckerön kansainvälisessä näyttelyssä kolmannen sertinsä (ja toisen cacibinsa ja oli ROP ja ryhmässä seitsemän parhaan joukossa) ja on siis FI MVA

Busterin David BOB in Eckerö INT and thus FI CH. BOS Fixus Odd Molly, judge Marija Kavcic.

David groomed by Ninni & Päivi, handler Caroline Brodd Björklund, photo Sophie Ekström

 

 

 

 

Upeaa: Viidestä C-Cacrusta on luonnetestattu neljä. Nyt testissä kävivät Tytti ja Calle. Tässä tulokset:

Cerafina                                                                                            Carlgustav

toimintakyky                                -1 (pieni)                                          +1 (kohtuullinen)

terävyys                                      +1                                                    +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua)

puolustushalu                             -1 (haluton)                                      +1 (pieni)

taistelutahto                                -2 (riittämätön)                                 +2 (kohtuullinen)

hermorakenne                            +1                                                    +1 (hieman rauhaton)

temperamentti                             -1b (hieman välinpitämätön)           +2 (vilkas)            

kovuus                                        +1                                                    +1 (hieman pehmeä)

luoksepäästävyys                       +3                                                    +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

laukauspelottomuus                   Laukausvarma                                 Laukauskokematon                              

YHTEENSÄ                                +38,  laukausvarma                       +155, laukauskokematon

These are the result of Mentality Tests ("korung") of Busterin Cerafina and Carlgustav. I*m so happy that in litter C 4 dogs out of 5 are mentally tested!

Myös silmiä ja polvia on katsastettu / Also eyes and knees have been examined: 12.9 EYES OK Busterin Barbara, Birgitta, Fridamaria (knees 0/0), Fridolf (distichiasis, knees 0/0), D'Altomonte Don Diego and Globetrotter Grasant.

26.08.13

Ihanaa, upeaa, hienoa: Busterin Elvira kertaheitolla kolmoisvalioksi. Siis Ruotsin, Suomen ja Viron Muotovalioksi. Kansainvälisen muotovalion (C.I.B.) arvosta puuttuu yksi CACIB, joka on saatu aikaisintaan ensi vuoden helmikuussa, jolloin tulee vuosi Elviran ensimmäisestä CACIBista. Elviralla on lisäksi suoritettu MH-luonnekuvaus ja terveiksi tutkitut silmät.

 Busterin Elvira trippel champion (SE & FI & EE CH)!

Thank you, dear Sophie Ekström, Kennel Hilfies, Sweden.

 

 

 

Photo Jimmu.

 

 

 

 

 

Elviran isäpappa, meidän Josemme (C.I.B. FI & SE & EE MVA, V-11 Globetrotter Grasant), on jättänyt hienoja pentuja:Suomessa 13 kpl, joista vanhimmat 2,5 v. Valiota on 3 kpl, lisäksi kolmella on SERT. Kuuden silmät on tutkittu, kaikki ovat terveitä (1 x distichiasis eli pari ylimääräistä ripseä).  Lisäksi Josesta on tullut isoisä, kun Kennel Airilaan syntyi kuusi hurmaavaa pentua (3+3).

Elvira's father, our C.I.B. FI & SE & EE CH, FIW-11 Globetrotter Grasant has left excellent puppies: In Finland 13 puppies, the eldest 2,5 years, 3 champions plus 3 with CAC. 6 have had their eyes examined, all healthy (1 x distichiasis). He is now also a grandfather with 6 (3+3) lovely puppies in Kennel Airilan. 

Meidän perheeseemme on kotiutunut uusi nelijalkainen jäsen, kun Friidu sai pikkusiskon Saksasta. Pikkusisko on tosin nyt 3 kk:n iässä kaksi kertaa Friidua isompi. Paini on silti tasaväkistä, ja Friidu on ylionnellinen, kun sen ei tarvitse olla ainoa koira talossa. Tervetuloa, Ruuti (Voyager's Rauta Reetta)! Ruutin oma sivu -> riiseni/giant

 

Our Friidu is so happy to have a "little" sister from Germany.

Wellcome, Ruuti (Voyager's Rauta Reetta)!

Thank you, Anja & Joachim Heimburg, for this lovely, fantastic, adorable etc. superlative girl!

Ruuti's page -> riiseni/giant

 

 

 

 

 

16.07.13

Kääpiösnautsereiden pääerikoisnäyttelyssa vuonna 2011 sen teki Panda-Barbara / Schnauzer-pincher main speciality show In 2011 it was Barbara:

 

Seuraavana vuonna tyttärensä Desi-Desirée / next year her daughter Desirée:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja 2013 oli David-veljen vuoro saada SERT / And in 2013 it was brother David's turn to get CAC!

 

All photos by Jimmu

All groomings by Ninni (David also by Päivi). Handler Ninni (Panda and Desi).

David handled by his owner, Päivi Strang.

 

 

 

 

 

 

 

21.05.13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aikamoisia näyttelyviikonloppuja pidellyt... Ensin oltiin vähän virittelemässä Lahden kv-näyttelyssä, jossa Rolle elämänsä esimmäistä kertaa näyttelyssä (ja näyttelypannassa ja -hallissa) ERI JUN 1 SA PU 2 VARA-SERT ja Ruotsista vierailulla ollut Elvira ERI AVO 1 SA PN 3. Sitten alkoi pokaleita tipahdella niin, ettei todeksi usko. Tampereella  (vasen kuva yllä, keskellä tuomari Lyudmila Tchistiakova) Eija Nurmelan ammattilaimaisella otteella Busterin Elvira paras narttu, serti ja CACIB. Espanjanpoikamme D'Altomonte Don Diego oli elämänsä ensimmäistä kertaa kehässä kimppaomistajansa Anna-Kaisa Korhosen kanssa - kyllä, he ovat kuvassa oikealla, Doni 14 kk siis ROP ja sai ensimmäisen sertinsä.Seuraavana viikonloppuna oli vuorossa Helsingin kv-näyttely, josta yllä oleva kuva oikealla (tuomarina Olavi Tuovinen). Elvira oli taas VSP, nyt omistajansa Sophie Ekströmin käsissä, ja sai toisen Suomen CACIBinsa - yksi on jo olemassa Virosta. Minna ja Olli Mustapään omistama Rolle, Busterin Fridolf, oli elämänsä toisessa näyttelyssä, 13 kuukauden iässä ROP ja sai sertin.

Photos above:

To the left Tampere International: our D'Altomonte Don Diego, 14 months, BOB and CAC with co-owner Anna-Kaisa Korhonen and Busterin Elvira BOS, CAC and CACIB with Eija Nurmela as handler. Judge Lyudmila Tchistiakova.

To the right Helsinki International: Busterin Fridolf, 13 months, BOB and CAC and Busterin Elvira BOS, CAC and CACIB with her owner Sophie Ekström, Kennel Hilfies, Sweden. Judge Olavi Tuovinen.

 

 

 

Rolle ei junnukoirana voinut saada CACIBia, vaan sen nappasi paras uros luokassa kolmanneksi sijoittunut Busterin David, 2 v, esittäjänään omistajansa Päivi Strang (kuva tässä oikealla).

 

Busterin David in Helsinki International open class EXC-1, Best Male-3 with CACIB  (photo to the right).

 

 

Ryhmäkilpailussa Rolle teki sen: sijoittui upeasti kolmanneksi (kuva alla). Kiitos, Eija, kuva esitit sen niin hienosti! Tuomarina Piotr Krol

 

Finally, in the big ring, Rolle (Busterin Fridolf) was 3rd with Eija as handler and breed specialist Piotr Krol as judge!

 

 Busterin Fridolf RYP-3 / BIG-3

 

 

 

 

 

Lähes samaan aikaan toisaalla, Ruoveden ryhmänäyttelyssä, Henna ja Vesa Yli-Leppälän omistama Busterin Ellinor, Milli, sai ensimmäisen sertinsä ja oli paitsi ROP myös RYP-2 (tuomari molemmissa Harto Stockmari)! Seuraava serti ja VSP tuli heti viikon päästä Lahden ryhmänäyttelystä, tuomarina tällöin Marjo Järventölä. Kummassakin näyttelyssä Millin esitti Susanna Päivätie, karva-artistina tuttuun tapaan Ninni (samoin kuin Davidin ja Rollen kampausten takana).

 

Busterin Ellinor BIG-2, 1 x BOB, 1 x BOS, 2 x CAC in her two group shows this spring. Handler Susanna Päivätie.

Hair artists Ninni Suhonen (Ellinor, David and Rolle) and Sophie Ekström (Elvira and Don Diego).

Photos Salla Simpura (Tampere) and Jimmu (all the rest).

 

 

 

 

Se kauneudesta - on sitä luonnettakin tutkittu. Taiga (Busterin Dagmar) oli luonnetestissä, jonka läpäisi hienosti pisteillä +108, laukausvarma. Tarkempi pistejako löytyy D-ipanoittein sivulta: d-pennut.

Busterin Dagmar in  Mentality Test (korung)accepted +108, secure with shooting.

 

Elvira puolestaan kävi kotimaassaan Ruotsissa MH-luonnekuvauksessa (kuva oikealla). Kuvaus ei tuottanut sille ongelmia, eivät myöskään ampumiset. Kuten Ruotsissa sanotaan: Känd mentalstatus med godkänd skott.

Tarkempi analyysi Elviran sivulla: elvira

 

Busterin Elvira's mental status is known with accepted shootings (this is more or less how they say it in Sweden with the MH-description). Here she is with Sophie examining a ghost.

 

 

 

 

 

 

 

06.03.13

Nyt kuuluisi toivottaa hyvää tätä vuotta ja riemuita D- & E-pentueitten sekä Svean terveistä silmistä, Josen kansainvälisen muotovalion (C.I.B.) arvosta sekä Elviran ensimmäisestä cacibista ynnä muista ilonaiheista, mutta mieli on murheinen, kun rakas iso musta riisenimme Nelli jouduttiin toissapäivänä yllättäen lopettamaan. Vatsaontelo kertyi nopeasti täyteen nestettä. Syytä ei löytynyt ei sydämestä, ei maksasta, ei munuaisista, ei kilpirauhasesta, ei hemoglobiinista (AIHA/IMHA). Vahvaksi epäilyksi jäi sisäelimissä oleva kasvain, joka ei näy röntgenkuvissa. Yli 10-vuotiasta koiraa ei ryhdytty leikkaamaan, kun ennuste ja toipumisen mahdollisuudet olisivat olleet huonot. Toimenpiteet olisivat olleet isot, ja Nelli joutunut kärsimään. Lopettaminen oli raskas päätös, mutta toisenlainen ratkaisu olisi ollut itsekäs. Nyt yritetään oppia elämään ilman Nelliä, onneksi meillä on Friidu (Busterin Fridamaria), joka täyttää tämän kuun lopussa vuoden. Yhden koiran voimin siis mennään, ainakin toistaiseksi (onpa jättiläismäinen kennel tämä!), vaikka käyhän meillä usein hoidossa niin kasvatteja kuin tyttäremme Tarun koirat Zaza ja Cessi.

  

BH Top-Style Neiti Nelli 19.11.2002-4.3.2013

Breeder Eliisa Häkkinen

Photo Milja Viljamaa

Groomer Eija Nurmela

Loved by Anu & Make & Petri & Taru & many friends, both human and canine

 

 

 

 

 

My intention was to write jolly news about D & E -litters and Svea's (Hilfies Desoto Fireflite) healthy eyes, Jose's (Globetrotter Grasant) C.I.B. and Elvira's first cacib, but instead  the sad news exceed the good ones: Our dear giant Nelli left us a few days ago. Now we try to get used to living with only one dog, our tiny miniature Friidu (Busterin Fridamaria). At least for a while, as Friidu will only be one year at the end of this month. Fortunately we quite often get our daughter's dogs Zaza and Cessi or some of "our puppies" visiting us. 

 

14.09.12

 

Hmm, nyt pitäisi muistaa yli puolen vuoden kuulumiset… Eipä auta kuin ottaa allakka avuksi ja yrittää edetä kronologisesti:

Ensiksi tuli tuotua Espanjasta Suomeen mainio nuorimies D’Altomonte Don Diego, ”Doni”, joka muutti asumaan Josen luokse yhteisomistajansa Kaisan hoiviin. Donille on perustettu oma sivu -> don diego. Donin on kasvattanut hyvä ystäväni Kati Chudoba. Hänen kaikki koiransa ovat rakkaita perheenjäseniä, eivät mitään häkkieläimiä. Donin sukutaulussa on monia minulle tuttuja koiria ja myös mielenkiintoisia vanhoja linjoja.

We have a new import from Spain, D’Altomonte Don Diego, breeded by my dear friend Kati Chudoba. Thank you, Kati, for this lovely boy. Don Diego has his own page -> don diego

Alva synnytti aprillipäivän aattona Busterin F-pentueen. Ensimmäinen pentu (uros) syntyi kuolleena, sen istukka oli irronnut. Loput pennut tulivat maailmaan keisarinleikkauksella, niistä yksi olisi varmasti kuollut ilman leikkausta, myös sen istukka oli irronnut. Lopputuloksena oli neljä pontevaa lapsukaista, kaksi kumpaakin sukupuolta. F-pennuilla on oma sivu -> f-pennut. Pennuista Fridamaria, ”Friidu”, jäi meille kotiin piristämään Nelli-riisenimme vanhuuden päiviä. -> fridamaria. Zaza ja Cessi kun muuttivat Tarun kanssa omaan kotiin ja käyvät täällä ”mummolassa” (kuten Taru sanoo) vain vierailemassa.

Busterin F-litter was born 31.3.2012 (2+2) -> f-litter. Friidamaria stayed at home with us -> fridamaria.

Sitten vähän kehuskelua – en jaksa mainita kaikkia kasvattien näyttelytuloksia, vain kohokohtia (some result from shows):

 

Busterin Börje, ”Rontti”, (oikealla /  to the right) AVO ERI1 SA PU1 sert ROP, tuomarina Gisa Schicker (BOB CAC).

 

 

 

 

 

 

 

Busterin David (vasemmalla / to the left) on kerännyt viidestä näyttelystä kolme varasertiä ja yhden varacacibin. Pääerikoisnäyttelyssä David oli ROP-juniori ja BIS-4 juniori sekä lisäksi PU4. Tuomari oli Tatjana Ahrendts. (3 x vice-CAC, 1 x vice-CACIB, in Schnauzer-pincher Speciality Show BOB junior, BIS-4 junior)

 

Busterin Dagmar, ”Taiga”, on parhaimmillaan ollut PN3 (BOS3).

Busterin Desirée, ”Desi”, (oikealla / to the right) oli erikoisnäyttelyssä VSP-juniori ynnä PN3 kera sertin (1 x CAC).

 

 

 

 

 

 

 

Busterin Dorrit, ”Henni”, (vasemmalla / to the left) keräsi sertejä kaksin kappalein, ensin Harri Lehkoselta sijoittumalla paras narttu kehässä toiseksi ja olemalla Pia Lundbergin tuomaroimana ROP (2 x CAC, 1 x BOB).

 

Busterin Ellinor, ”Milli”, oli pääerikoisnäyttelyssä JUN ERI 2 SA PN4 varasert (1 x vice-CAC).

Busterin Elvira (oikealla / to the right) on uudessa kotimaassaan Ruotsissa napannut omistajansa Sophie Ekströmin (kennel Hilfies) hoivissa kaksi sertiä (olisi saanut cacibitkin, mutta oli liian nuori). Lisäksi Elvira oli Maailman Voittajanäyttelyssä hienosti junioreiden toinen, siis (epävirallinen) Vara-MJV12 (in Sweden, Kennel Hilfies, 2 x CAC. 2nd best junior bitch in World Dog Show)

 


Globetrotter Grasant, ”Jose”, (E-pentujen isä / father of E-litter) ylitti kaikki toiveet ja oli Ruotsissa Cindy Kerssemeijerin tuomaroimana ROP, tuloksena ensimmäinen ulkomaan CACIB ja Ruotsin Muotovalion arvonimi eli titteli. Baltian Voittajanäyttelyssä ei mennyt ihan yhtä hyvin, vaan Jose jäi harmittavasti toiseksi. Silloin se kirpaisee, kun likeltä liipaisee (in Sweden BOB with CACIB and SE CH).Mainittakoon myös, että Jose oli vuonna 2011 Suomen menestynein musta-hopea kääpiösnautseriuros, jonka jälkeläiset ovat niittäneet menestystä myös Lapland’s-kennelissä (Jose’s puppies in Kennel Lapland’s) -> Lapland's E-litter

Osaomituskoiristani Hilfies Desoto Fireflite, ”Svea”, on erikoistunut varaserteihin, niitä on tullut kolme kappaletta (3 x vice-CAC).

Sitten niitä tärkeimpiä eli terveysasioita: D-ipanoista David, Dagmar, Desirée ja Dorrit on silmätarkastettu terveiksi. E-epeleistä Ester on myös silmiltään terve, tosin diagnoosina on ylimääräinen ripsi eli distichiasis (eyes cheked OK: Busterin David, Dagmar, Desirée and Dorrit, OK with distichiasis Ester).

Jos joku tarkka huomaa, niin Busterin jalostusnartuista on poistunut kaksi potentiaalista äitikoiraa: "Wimma" eli Morgensibler Go and Shine ja "Taiga" eli Busterin Dagmar.Kumpakaan tapaukseen ei liity skandaalinkäryä. Wimmasta luovuin, kun totesin, että rahkeeni eivät riitä moneen eri narttulinjaan. Taiga puolestaan sairasteli pentuna sen verran (mm. kohtutulehdus 1. juoksun jälkeen), että päädyin jättämään sen pois omasta jalostustyöstäni. Päätökseen vaikutti Demi-siskon maksanshuntti, onkoonkin, että Taigan omat sappihappoarvot ovat normaalit. Tämä päätös ei vielä tarkoita sitä, että jättäisin testien mukaan turbomaksalla varustetun, ikänsä terveenä olleen David-veljen jalostusoikeuden käyttämättä.

 

I decided to give up my part in “Wimma”, Morgensilber Go and Shine. There is no greater drama included in my decision; I only felt that I have no capacity for several bitch-lines. I also gave up plans to breed with “Taiga”, Busterin Dagmar, due to her diseases at young age plus her sister’s liver shunt. This decision doesn’t mean that I won’t ever use her brother David, who has always been very healthy and according to gal-acid test has a liver that functions with turbo-speed.   

Olen myös saanut aikaiseksi laatia tilastoa pentueista (statistics of the litters) -> pentueet / litters

 

09.12.11

En ole kyennyt päivittämään kuulumisia, kun olen odottanut tietoja Demin (Debora) toipumisesta isosta shunttileikkauksesta. Kaikki iloiset asiat ovat tuntuneet sen rinnalla toisarvoisilta.

Aloitetaan siis sillä: Demi sairasteli pikkupennusta alkaen: pissatulehduksia ja keuhkokuumeita. Viimein syyksi paljastui pelätty maksashuntti, synnynnäinen vika, jonka perinnöllisyydestä tiedetään tosi vähän. Shuntissa verenkierto kokonaan tai osittain ohittaa maksan. Tällöin pentu ”myrkyttyy” ja ilman leikkausta (tai jopa sen jälkeen) kuolee. Leikkaus on iso ja vaativa operaatio. Demin leikattiin kaksi kuukautta sitten, kaikki meni hyvin, ja veriarvot ovat  kokolailla kohdallaan. Nyt Demi on iloinen ja eloisa kymmenkuinen neiti!  Mutta rankkaa on ollut niin Demillä kuin Koskisen perheellä. Hienosti olette tsempanneet!

Edetäänpä sitten jonkinlaisessa aikajärjestyksessä:

Cessi-Cecilia ja Saro-Charlotta läpäisivät 2,5–vuotiaina vaikeuksitta luonnetestin, testaajina Carita Koskinen ja Sirkka Lempinen. Siskokset olivat kuin kaksi marjaa, tässä loistavat tulokset:

Charlotta                                                                                                 Cecilia

toimintakyky                                +1                                                     +1 (kohtuullinen)

terävyys                                      +1                                                     +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua)

puolustushalu                             +3 (kohtuullinen, hillitty)                    +1 (pieni)

taistelutahto                                +2                                                     +2 (kohtuullinen)

hermorakenne                            +1                                                     +1 (hieman rauhaton)

temperamentti                             +3                                                     +3 (vilkas)            

kovuus                                        +3                                                     +3 (kohtuullisen kova)

luoksepäästävyys                      +3                                                       +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

laukauspelottomuus                  Laukauskokematon                               Laukausvarma

YHTEENSÄ                               +188, laukauskokematon                  +186, laukausvarma  

 

Kuvassa Vili, Busterin Carlphilip

 

Busterin neljästä purentavikaisesta kolme kävi esittelemässä ulkomuotoaan Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostustarkastuksessa. Vili (Carlphilip) sai vain 6 ”moitepistettä” + täydet 10 hampaista (=ei-rodunomainen purenta), siskonsa Cessin pistemäärä oli 5 + 10 (arvioimassa Anneli Alfthan) ja Ali-tädin(Alina) 18 + 10 ”hammaspistettä” (tarkastajana Marianne Holm). Olen tosi iloinen, että ne kasvatit, jotka eivät saa ulkomuotoarviota näyttelystä, saavat sen jalostustarkastuksesta. Näin mahdollisimman monen rakenteelliset, turkin laadulliset ym. ulkonäölliset plussat ja miinukset jäävät kirjoihin ja kansiin. Tarkemmat tulokset kunkin koiran kohdalla (Cessi kotikoirissa, muut pentueissa)

 

Intouduin jopa laatimaan tilastoa pentueista (täytyy muistaa, että D:t ja E:t ovat vielä vauvoja): pentueet/litters. Silmiä on tutkittu kiitettävästi, samoin ulkomuotoa. Vielä kun saisi useamman luonnetestiin tai MH-kuvaukseen…

                                       

BOB puppy Busterin David (with Eija Nurmela) and BOS Busterin Dorrit, 8 kk / months. Photo Jimmu.

 

D-ipanoita on käynyt pentunäyttelyissä loistavin tuloksin:

Taiga (Dagmar) oli ROP (kaikki rodut)

Henni (Dorrit) oli 2 x VSP-pentu (kaikki rodut + käppänäerkkari, vrt. kuva, jossa EN kurista Henniä, vaan pidän leuan alta kiinni), ja David oli samassa näyttelyssä ROP ja BIS 2-pentu (kuvassa esittäjänä Eija Nurmela).

David oli lisäksi ROP ja RYP 2 kaikkien rotujen pentunäyttelyssä.

Kiitokset ja onnittelut omistajille / haltijoille!

 

Elvira oli Ruotsissa erikoisnäyttelyssä ROP ja BIS2-pentu. Tack och grattis Sophie, att du tar så bra hand om henne!

Sophien kasvatti Hilfies DesotoFireflite alias Svea oli Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä toisena päivänä JUN ERI ja toisena JUN ERI1 SA PN3. Helsinki Winnerissä tuli JUN EH ja seuraavana päivänä Voittajanäyttelyssä hienosti JUN ERI2 SA PN4.Sallalle ja Juhalle superkiitos yhteisen prinsessamme hoidosta. Och tack, Sophie, för denna underbara princessa!

 

Ja vielä Jose.  FI MVA V-11 Globetrotter Grasant. Meidän komistus, jonka mielestä luonnetesti oli tylsä. Tässä tulokset:

toimintakyky -1 (pieni); terävyys +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua); puolustushalu -1 (haluton); taistelutahto -1 (pieni); hermorakenne +1 (hieman rauhaton); temperamentti -1b (hieman välinpitämätön); kovuus +1 (hieman pehmeä); luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin); laukauspelottomuus: +++ laukausvarma. YHTEENSÄ +48, laukausvarma  

                                

Winner-11 Globetrotter Grasant with his co-owner, groomer and handler Ninni, judge Evgeny Kuplyauskas and Johanna Klockars with BOB Fixus Poetry

 

Jose on piipahtanut muutamassa näyttelyssä. Norjan voittajanäyttelyssä tulos oli PU4 ja Helsinki Winnerissä PU2. Voittaja-11 näyttelyssä ropsahti sitten CACIB-kassaan yksi lisää sekä uusi titteli V-11.

 

Kaisalle kuuluu kiitos ja kunnia Josen hienosta kunnosta.

Ja Ninnille kuuluu mahtikiitokset turkkien hoidosta, valmennuksesta, ammattimaisesta trimmauksesta ja handaluksesta, yhteisomistajuudesta sekä yya:sta (=ystävyys, yhteistyö & avunanto)

 

 

 

Briefly in English:

Debora had liver shunt, was operated and has recovered well. It was a tough time for her and her family, now we hope for the best.

Cecilia and Charlotte participated in the Finnish Mentality Test (korung) with very good results.  Jose found the test boring – he didn’t pass it.

Vili (Carlphilip), Cessi and Alina got their exteriors evaluated by the Miniature Schnauzer Club. Results would have been very nice - if not for the uncorrect bites.

David, Dagmar and Dorrit have been to puppy shows with excellent results. David BIG2 (all races) and BIS2 (Miniature Schnauzer Specialty)

Elvira was BIS2 puppy with her owner Sophie Ekström (Kennel Hilfies, Sweden) in a specialty show.

Hilfies Desoto Fireflite (Svea) made her debuts in Jyväskylä (JUN EXC and JUN EXC1 CQ BOS3) and Helsinki (JUN VG and JUN EXC2 CQ BOS4). Thank you, Sophie, we are so happy for this girl!

Jose (Globetrotter Grasant) was Best Male 2 in Helsinki Winner -11 and BOS1 in Winner -11 with a new title: W-11.

I especially want to thank Ninni for all the grooming and handling and advising and friendship and co-operation and everything else!! 

 

25.06.11

 

Rontti (Busterin Börje) oli Riihimäellä Romanian Lokodi Csaba Zsolt'n arvostelemana erinomainen ja sertin arvoinen. Lopputuloksena oli paras uros 2 ja varaserti. Onnea Leena ja Jarmo, suuronnittelut ja -kiitokset Vaareille, Jimmulle ja Miikalle, kun olette vieneet poikaa näytille!

Rontti (Busterin Börje) EXC.1, BOS2, vice-CAC. Judge Lokodi Csaba Zsolt, Romania. Congratulations and thanks to Leena and Jarmo and especially to "Grandfathers" Jimmu and Miika!

 

 

 

 

 

 Handler Jimmu, groomed by Eija Nurmela, photo Sinni

 

 

18.06.11

Viime viikonloppuna sain nauttia paitsin Pandan näyttelyvoitosta myös agilityn iloista, kun seurasin Tytin (Busterin Cerafina) riemullista menoa Luusereiden (Länsi-Uudenmaan Kääpiösnautserit ry) leikkimielisessä kisassa, jossa Tytti leikiten voitti (epävirallisen) 1-luokan vain neljän treenikerran jälkeen. Onnea Timppa ja Tommi!

Cerafina 1st in her 1st agility-competition (unofficial) after 4 times of training!

 

14.06.11

PANDA:

Yhteensä viisi näyttelyä, joista neljä junioriluokassa, 4 kuukautta synnytyksestä - ja rodun pääerikoisnäyttelyn kaunein narttu sekä Suomen muotovalio! Melkoinen saavutus pieneltä prinsessalta - ja melkoinen syntymäpäivälahja kasvattajalle. Arvostelu tulossa Pandan sivulle barbara. Tuomarina Anneli Alfthan.

 Five exhibitions out of which 4 in junior class, 4 months after giving birth - and BOS with FI CH in the main speciality show. Judge Anneli Alfthan.

 

 

 

  

 

 

JOSE oli samassa näyttelyssä paras uros 3. Edellisinä viikonloppuina käytiin pyörähtämässä Tukholmassa ja Tallinnassa mukavin tuloksin. Nyt on edessä ansaittu kesäloma.

Tämän vuoden saldo toistaiseksi: 9 näyttelyä, joista 3 x cacib, 4 x ROP,    1 x BIS, 1 x BOG, 2 x PU4, 2 x PU3, FI MVA.

Kuva Helsingin kv-näyttelystä, jossa Jose voitti ryhmän, tuomarina Danilo Furlani, Sveitsi


GLOBETROTTER this year (so far, he is now enjoying holiday):

9 shows. 3xCacib. 4xBOB. 1xBIS. 1xBOG. 2xBM4. 2xBM3. FI CH.

Here with Ninni in Helsinki International, judge Danilo Furlani, Swizerland

 

 

Photo © Toni
 

 

25.05.11

Melkoinen viikonloppu: lauantaina Jose (Globetrotter Grasant) oli ROP (kolmas cacib) ja RYP (ryhmän paras), sunnuntaina Bono (Busterin Bjarne) sai ensimmäisen sertinsä ja oli ROP (rotunsa paras).

Quite a weekend: on Saturday Jose (Globetrotter Grasant) was BOB (got his third CACIB) and BOG, on Sunday Bono (Busterin Bjarne) got his first CAC and was BOB.

                           JOSE                                                                                                                          BONO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.04.11

Jose (Globetrotter Grasant) valioitui tänään  (toisessa avoimen luokan koetuksessan) saaden kuudennen sertinsä ja ensimmäisen Cacibinsa. Lappenrannassa Igor Selimovic arvioi Josen rotunsa parhaaksi: "Erinomainen tyyppi. Vahva. Kompakti. Hyvät pään linjat. Hyvä ilme. Erinomainen ylälinja. Hyvät kulmaukset. Karkea turkki. Hyvä väri. Erinomainen sivuliike."

Jose (Globetrotter Grasant) got today his 6th CAC and 1st CACIB and thus became Fi CH - in his second show in open class. Judge Igor Selimovic: "Excellent type. Strong. Compact. Good lines of the head. Good expression. Excellent topline. Good angulations. Harsh coat. Good color. Excellent side movement."

Kiitos teille, yhteisomistajat, yhteistyökumppanit ja ystävät Anna-Kaisa ja Ninni: Te sen teitte, en minä!

Thank you, co-owners, co-operatiors and friends Anna-Kaisa and Ninni: You did it, not I! Thank you, Anna, for this lovely dog!

Viimeinenkin D-ipana muutti tänään omaan kotiinsa. Onnea elämään, pikkuiset!!!

 

11.3.11

Tänään jouduin kokemaan sen, minkä jokainen kasvattaja kokee ennemmin tai myöhemmin: pentu joudutaan lopettamaan. Ykköstytön takarajaat olivat oudosti sisään kiertyneet, eikä se oppinut kävelemään. Kuntoutin sitä saamieni ohjeiden mukaan, ja jotain kehitystä ehkä tapahtui. Vein sen tänään eläinfysioterapeutille, joka ihmetteli polvien kulmaa ja "naksuntaa". Eläinlääkäri kuvasi takajalat ja totesi polvet armottoman epämuotoisiksi. Kuntoutus olisi epävarmaa, vaivalloista ja pentua kiusaavaa. Oli tuskallista jättää tyttönen sinne, mutta ihan varmasti oikea ratkaisu.

Panda-muori ei onneksi pentujaan laske, vaan hoitaa viittä lastaan yhtä suurella sydämellä kuin ennenkin. Pennut ovat parasta terapiaa myös minulle, ne alkavatkin olla riemullisessä iässä touhutessaan ja painiessaan. Kolmelle nartulle on jo kodit, Davidillekin todennnäköisesti. Yhdelle nartulle etsin vielä sijoituskotia.

Odotan myös kovasti tulevasta Bitte - Jose yhdistelmästä, huhtikuun alkuun jännätään onko Bitte pieniin päin. Ihan omaksi lohdukseni laitan tähän yhden yhteisen agilitykuvan pariskunnasta:

 

12.10.10

Melkein kaikki Bee-Beebet ja C-Cacrut on silmäpeilattu aika hyvin tuloksin. Aika hyvin sikäli, että varsinaisten silmäsairauksien osalta kaikki ovat OK (siis jalostuskelpoisia), mutta toisaalta vain Saro-Charlotta ja Calle (se Gustav) ovat silmiltään totaalisen OK.

Yleisin "vaiva" (joka tosin ei ketään vaivaa, onneksi) on kyynelkanavan aukon pieni koko tai puuttuminen. Jos vaivaa olisi, se ilmenisi kyynelnesteen valumisena. Tällöin aukkoa voisi suurentaa tai sen voisi yrittää avata kirurgisesti. Ilmeisesti tällaiset puutokset ovat käpsyillä aika yleisiä. Niitä ei kuitenkaan tähän mennessä ole diagnosoitu eikä esim. Alvan puuttuvaa kyynelkanavan aukkoa kirjattu SKL:n jalostustietokantaan. Saa nähdä paljonko niitä alkaa putkahdella esiin nyt kun ainakin osa silmäeläinlääkäreistä kirjaa ne. Ja saa nähdä, minkä linjan Kääpiösnautserikerho ottaa. Itse aion ilman muutaa ottaa asian huomioon tulevissa kasvatuspuuhissani. Kuinka tiukasti, sitä täytyy miettiä. En ainakaan tässä vaiheessa pidä minikokoa tai puutosta esteenä koiran jalostuskäytölle, sen sijaan sopivien silmäparien löytämiseen täytyy kiinnittää huomiota.

Bjarne-Bonolla ja Cessi-Cecilialla löytyi muutama ylimääräinen pehmeä ripsi, jotka eivät myöskään haittaa menoa, mutta diagnoosi on siis distichiasis.

Vili-Carlphilipillä on PPM eli silmän etukammiossa olevia sidekudos- ja verisuonijäänteitä niin paljon, "että se saattaa joskus nähdä pikku-ukkoja" (sanoi eläinlääkäri).

Kaikkien tutkittujen polvet ovat OK (tutkittiin Alvan lapset, koska Allulla on patellaluksaatio aste 1, ja jalostus-beet eli Bitte-Birgitta ja Panda-Barbara.

All but one in B and C litters have had their eyes examined, all eyes ok as regard to breeding. But two have distichiasis (Bjarne and Cecilia), fortunately just very mild ones. Almost everyone has either small or missing tearducts (are also diagnosed at least by some specialists). Carlphilip has PPM. Carlgustav and Charlotta got no remarks, so they are the only ones whose eyes will show OK in the Kennel Clubs Breeding Register.

All examined knees were ok (C-litter examined + Barbara and Birgitta)

22.8.10

Kuuma kesä alkaa olla lopuillaan, ja on aika koota saldoa kuulumisista:

  • Bitte, Cessi ja Jose ovat ahkerasti harrastaneet agilitya, Bitte-Birgitta oli jopa mölliluokan kisoissa 25 joukossa 4.
  • Panda-Barbara oli Kuopiossa kolmessa kv-näyttelyssä junioriluokassa, kotiin tuomisina kaksi sertifikaattia. Olisi ollut yksi CACIBkin, jos tämä kasvattaja olisi älynnyt ilmoittaa nuortenluokkaan...  Tässä kuva VSP-saavutuksesta, kuvaajana Jimmu-vaari, Pandan narun päässä kummitäti-trimmaaja Ninni Suhonen. ROP Gloris Wind, tuomari Liliane de Ridder-Onghena Belgiasta: "Erinomainen rotutyyppi. Laatunarttu."

 

Busterin Barbara in Kuopio int. JUN1, BOS, CAC with Ninni Suhonen, our good Godmother.

Judge Liliane de Ridder-Onghena: "Offers an excellent breed picture. Quality bitch."

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

 

  • Saro-Charlotta oli Kuopiossa lauantaina, tuloksena hienosti JUN ERInomainen 2 (heti Pandan jälkeen). Paras narttu -luokassa Saro pääsi viidentenä jatkoon, mutta ei sijoittunut. Hieno alku nuorelle, reippaalle ja itsenäiselle neidille! / Busterin Charlotta in Kuopio JUN EXC2 (after Barbara)
  • Puolan poikamme Globetrotter-Jose olisi valioitunut Kuopiossa, jos ikä olisi riittänyt (valioitumiseen vaaditaan 2 vuoden ikä). Sertejä on kasassa viisi. Eilen Kouvolassa Ninnin kanssa ROP, VSP Belladonna  (nämä kaksi ovat jo ennenkin kohdanneet rop-kehässä). 

 

31.5.10

Ihana, kaunis Bitte-Birgitta on saanut näyttelyuransa hyvään vauhtiin, sertejä on jo kaksi kappaletta. Viimeksi eilen Bitte oli myös rotunsa paras (ROP). Lisää Bee-Beebejen sivuilla → b-pennut 

 

 

 

 

 

Busterin Birgitta in two shows, junior class: 2xCAC, 1xBOB  → b-litter

 

 

Kovasti kehittynyt Börje-Rontti kävi näyttäytymässä Patric Ragnarsonille. Tuloksena loistava arvostelu ja melkein ERI, siis oikeasti JUN EH1 (erittäin hyvä, junioriluokan ykkönen). Hieno saavutus, kun Patric-setä jakoi auliisti myös sinisiä nauhoja, laittoi jopa nollalla ulos kehästä. Arvostelu → b-pennut 

 

 

Busterin Börje got from Patric Ragnarson     JUN VG1 with excellent critics b-litter

 

 

 

 

 

30.5.10

Bertta-Albertina näytti ensin supille närhen munat, sitten kohteena oli rotta. Reipasta menoa Karjaalla, käppänä alkuperäisessä työssään!

               Albertina showed that she has the basic instincts. First with a raccoon dog (!!!) then with a conventional rat.

30.5.10

Allu-Alvamaria ja Iines-Augustina olivat reippaina tyttöinä uskaltautuneet Kääpiösnautserikerhon järkestämään luonntestiin. Molemmat läpäisivät testin hienosti, tässä tulokset:

                       Alvamaria                          Augustina

toimintakyky        -1                                      -1 (pieni)

terävyys              +1                                     +1 (pieni, ei jäljellejäävää hyökkäyshalua)

puolustushalu     +1                                      +1 (pieni)

taistelutahto       +2                                      +2 (kohtuulliinen)

hermorakenne     +1                                     +1 (hieman rauhaton)

temperamentti     +1 (erittäin vilkas)            +3 (vilkas)

kovuus                  +1                                    +1 (hieman pehmeä)

luoksepäästävyys +3 (hyväntah-                  +2a (luoksepäästävä, aavistuksen        toinen, luoksepäästävä, avoin                            pidättyväinen)

laukauspelottomuus +++                              +++ (laukausvarma)

                    108, laukausvarma                    123, laukausvarma

ONNEA ALVA JA IINES PERHEINEEN! Ensimmäiset reippaat Busterit! Ei ne pisteet, vaan se oma tuntuma koirasta. Ja video, joka joskus saadaan...

Busterin Alvamaria and Augustina were the first Busterin-puppies to participate in the Finnish Character Test (Koring). Both passed the test without problems! I'm ever so proud of them. It's not only the looks that count...

27.1.10

Jose (Globetrotter Grasant) aloitti Kaisan kanssa näyttelyuransa. Turun kv-näyttely oli kummallekin ihka ensimmäinen kerta kehässä, arvostelu oli erinomainen, tuloksena EH ja junioriluokan voitto. Seuraavana päivänä oli vuorossa käppänäerkkari, jossa Jose lähes 30 mh kääpiösnautsreiden paras, tuloksena siis SERT ja ROP ja vielä BIS 3. Tuomarina oli ankara, mutta (meidänmielestä) oikeudenmukainen Espen Engh. Arvostelut Josen omalla sivulla → globetrotter 

 

Jose 14 kk / months

Groomed by Ninni Suhonen, handler Kaisa Korhonen, photo Jin Kaakinen

 

 

 

 

 

 

Jose (Globetrotter Grasant) was in his first exhibitions in Turku together with his first- time-handler Kaisa. In Turku international he got VG and was best of junior males. The next day in miniature schnauzer speciality with  almost 30 b/s dogs he got CAC, was BOB and BIS3. More on his page → globetrotter

15.1.10

Charlotta-Sarolla, 7kk, oli tokokurssin loppukokeet. 

·         Luoksepäästävyys: erittäin hyvä, koira antoi hienosti katsoa hampaat.

·         Paikallaolo maassa 30 sek: erittäin hyvä, täysi aika, odotti rauhallisesti

·         Seuraaminen: tyydyttävä, katsekontakti upea, seurasi liian etäällä, istumiset hitaat mutta suorat ohjauksen jälkeen, käännökset tiiviit, juoksuosuus hyvä

·         Liikkeestä maahanmeno: Hyvä, suora, hieman hidas maahanmeno

·         Luoksetulo: erittäin hyvä, luoksetulo vauhdikas, istuminen tiiviisti sivulle

·         Liikkeestä seisominen: erittäin hyvä, onnistunut seisominen, koira rauhoittui, makupalaa ei käytetty

·         Noutaminen lelulla: hyvä, koira juoksi lelun perään ja palasi ohjaajan luo, ei tuonut lelua

·         Hyppy: hyvä, seuraaminen hyvä, istumiset hitaat mutta suorat ohjauksen jälkeen

·         Paikalla istuminen 30 sek: erittäin hyvä, täysi aika, istuminen rauhallista, kontakti jatkuvaa

·         Yleisvaikutelma: koira työskenteli innokkaasti ja keskittyi hienosti, katsekontakti onnistui hyvin ja tuli helposti, yleisesti osasi taitavasti, ohjaajan käskyt selkeät ja ystävälliset, yhteistyön oli iloista, reipasta ja hienosti toimivaa.

Saron ja Liisan suunnitelmissa on myöhemmin keväällä agilitykurssi. Sopii varmaan hyvin iloiselle ja leikkisälle Sarolle. Hienoa, Liisa!

 

Charlotta (Saro), 7 moths, had an exam in obedience. She and her owner Liisa did very well indeed:

·         Showing of teeth: very good

·         Stay (30 seconds lying): very good, waited peacefully

·         Heeling: ok, excellent contact, follows too far, sits down too slowly, good turns

·         Down from motion: Good, a bit slow

·         Recall: very good, fast, sits tightly by side

·         Stand from motion: very good, cools down

·         Fetching with a toy: good, runs well after the toy and came back, but didn’t bring the toy

·         Jump: good, good heeling, sits slowly

·         Stay (30 seconds sitting): very good, calm, full eye contact all the time

·         Overall impression: the dog worked happily and concentrated very well, contact was good, handler’s instructions clear and friendly, co-operation was happy, active and worked very well

Next spring Saro and Liisa have plans to start with agility. Congratulations, Liisa!

22.12.09

Lisää huonoja uutisia: A-tytöistä Alinalla on todettu epilepsia. Näin ollen en aio astuttaa Alin täyssiskoa Albertinaa eli Berttaa. Pentuasioihin palataan mahdollisesti reilun vuoden kuluttua, jos Birgitan kanssa asiat etenevät toivotulla tavalla. Nyt toivotaan, että Ali-tädin lääkitys toimii!

 

Alinan kesäeloa

Alina knows how to enjoy life

 

Photo Elina Nuortie

 

 

More bad news: Busterin Alina has epilepsy. Thus there will not be any puppies to be expected from her sister Albertina. The next Busterin-litter might be actual after a year or so, if everything is ok with Birgitta.    

20.12.09

Valitettavasti Busterin C-pentueen viidestä pennusta kolmella on purentaonglemia: Ceciliamme on sapelihammas (toinen yläkulmuri kasvaa väärään suuntaan), Cerafina ja aivan upea Carlphilip ovat joutuneet luopumaan parista hampaasta, jotta purennat on saatu kuntoon. Ongelman ydin tuntuvat olevan P-ykköset, jotka "makaavat" kulmahampaiden päällä ja estävät niiden oikean kasvun. Olen suunnattoman pahoillani!  Chottansin, pentujen isän kasvattajan, mukaan tällaisia ongelmia ei ole ollut. Pentueen sukusiitoskerroin on liki nollaa. Mistä lie tulee moinen epäonni?

 

Calphilip-Vili  

6 kk / months

 

 

 

 

 

 

Unfortunately 3 out of 5 puppies in litter C have uncorrect bites: Carlphilip, Cecilia and Cerafina. I am ever so sad! The breeder of their father Chottans Read My Mind has not had any similar problems and the inner-breeding degree of this litter is close to zero. A damned unluck!

Birgitta-Bitte, Bjarne-Bono ja Börje-Rontti, 9kk ja muutama päivä, kävivät viikko sitten suurisuuntaisesti pyörähtämässä Voittaja-näytelmissä. Tuloksena oli tasaista erittäin hyvää. Samaan päätyi myös avoimessa luokassa Albertina-Bertta.

Busterin Birgitta, Bjarne and Börje all got junior VG in Helsinki winner shows. Well done for babyes who were only 9 months and a few days old! Also Albertina got VG in open class.

09.11.09

B-Beebet täyttivät eilen 8 kuukautta toivat sen kunniaksi kasvattajalleen BIS-2 (best in show) kasvattajapalkinnon. Kiitos siitä Beebet ja omistajat! Tuomarina Hannele Jokisilta. Niin ja puolet kunniasta kuuluu tietysti Rätti-isille!

vasemmalta / from left

Bjarne-Bono, Börje-Rontti, Birgitta-Bitte & Barbara-Panda

 

photo Miika Ylipahkala 

 

 

 

 

B-babies celebrated their 8 months birthday by bringing their breeder BIS-2 in breeders class. Warm thanks to the Babies and their owners not to forget litter's father Nir Blues LaNanasim! Judge Hannele Jokisilta

Busterin Birgitta, "Bitte" oli rotunsa paras pentu ja "Bono" eli Busterin Bjarne vastakkaisen sukupuolen paras. Tuomarina Hannele Jokisilta

 

BOB Busterin Birgitta, BOS Busterin Bjarne. Judge Hannele Jokisilta

 

photo Miika Ylipahkala 

 

 

  

 

Kyllä näyttelyissä on tylsää, tuumaavat Bitte ja Rontti

Boring in these shows, think Birgitta and Börje

Lisää näyttelykuvia B-beebejen sivuilla / more pictures

b-pennut/litter

 

04.10.09

Milli Adalmina oli eilen snautseri-pinserirotujen II erikoisnäyttelyssä hienosti ERI2 PN4. Tuomarina oli Jari Laakso.

Busterin Adalmina was in schnauzer-pincher II specialityshow EXC2 BOS4. Excellent done!

29.09.09

 

Busterin Adalmina, Milli, oli 13.8. Porvoon kaikkien rotujen näyttelyssä paras narttu 3 ja sai varasertin. Onnea Sari & Co! 

 

                                                                              Busterin Adalmina got VICE-CAC in Porvoo

 

Photo Jin Kaakinen

 

 

 

 

 

 

AR(gentonero)BU(sterin)NO(ntoxic)WI(llken) kasvattajien pentu- ja muukoulukuvia /

AR(gentonero)BU(sterin)NO(ntoxic)WI(llken)breeders puppy- etc. school, photos

ARBUNOWI-koulu/school  All photos ©Jin Kaakinen

05.09.09 Tulevia touhuja / future activities

Jatkamme ARBUNOWI-yhteistyötä pentu- ym. koulun merkeissä niin kauan kuin syyssäät sallivat. Kouluttajina ovat mainiot Ninni ja Miia. Ensimmäinen tapaaminen on ensi torstaina klo 18.30 Koneen kentällä.

31.10 järjestämme turkinhoito- ja näyttelytreenipäivän pääkaupungin lähistöllä. Etusija on kasvateillamme.

We continue our ARBUNOWI-co-operation by having puppy- & obedience school plus arranging a day of trimming and handling. 

05.09.09. ARBUNOWIn leiri / camp

Järjestimme yhdessä Argentonero Busterin, Nontoxic ja Willken kasvattajien kanssa kolmipäiväisen käppänäleirin Inkoon Västankvarnissa. Osallistujia oli parikymmentä (sekä ihmisiä että koiria), valtaosa koirista oli pentuja. Hulina ja huiske oli melkoinen. Välillä keskityimme ihan asiaankin. Heli Lillbacka opasti oikein oivallisesti agilityn alkeisiin, Timo Lillbacka kertoi mielenkiintoista asiaa etsijäkoirista - muutama aikuisempi koira pääsi jopa käytännössäkokeilemaan  toisen koiran etsimistä. Ninni Suhonen piti erinomaisen luennon koiran oppimisen aakkosista. Näitä oppeja toteutettiin sitten käytännössä Ninnin ja Miia Wikströmin johdolla. Tuula Prohorov opasti noudon opettamiseen ja kadonneen esineen etsintään. Loppukevennyksenä oli riemullinen TOTO-juoksu, jonka potin votin, tietty Ninni! Hän arvasi voittajaksi Miian Martan.  

Olen laittanut muutamia Jarmo Palanderin ottamia kuvia nettialbumiini   LEIRI 09

We had a ABUNOWI-miniatureschnauzercamp with the breeders of Argentonero, Busterin, Nontoxic and Willken. See some jolly photos by Jarmo Palanber in my photoalbum → CAMP 09

04.09.09 Rätti MVA / Champion

Tämä komistus on B-beebejen Rätti-isi, Nir Blues LaNanasim Nyt Suomen Muotovalio. Onnea Jimmu ja Miika, mahtavaa!

This great man is the father of B-litter, Nir Blues LaNanasim, now Champion. Congratulations Jimmu and Miika, absolutely fabulous!

Photo Jarmo Palander

04.09.09 Rufus Lp1

                                                                                                                                              C-pentujen Pappa-Rufus, S MVA Chottans Read My Mind, on pärjännyt tottelevaisuus-kisoissa. Rufus on nyt Lp1, vastaa Suomen TOKO ALO1. Onnea Rufus ja Bisse!

 

The father of C-litter, Rufus alias Such Chottans Read My Mind, has now a title also in obedience: Lp1. Congratulations Rufus and Bisse!

 

 

 

 

 

 

  

14.07.09

Bertta-Petu-Albertina sai Karjaan kaikkien rotujen näyttelyssä ainoana musta-hopeana ERInomaisen ja oli ROP. Onnea Hannele! Enää yhtä vaille valio. Jälleen kiitos Eijalle Bertan tukan hoidosta. 

Albertina BOB. Her second CAC, one more to go...

Could be we'll have her puppies next year...

 

Saattapi olla, että meillä on ensi vuonna Bertan pentuja...

04.06.09

Busterin Albertina, "Bertta", kävi näytillä muutamassa näyttelyssä. 28.4. Walter Schicker sijoitti Bertan Lahden kv-näyttelyssä toiseksi valionartun jälkeen, tuloksena siis hienosti SERT! Kuukautta myöhemmin Bertta oli Helsingissä kv-showssa taas toinen, tällä kertaa junnunartun jälkeen, kotiintuomisinaan CACIB (tuomarina Erwin Deutcher). ONNEA BERTTA JA HANNELE! Arvostelut löytyvät a-pentujen sivuilta Bertan boxista → a-pennut

Busterin Albertina, "Bertta", got CAC in Lahti int. (judge Walter Schicker) and CACIB in Helsinki int. (judge Erwin Deutcher). She was best bitch two in both shows, first after a champion and then after a junior. I'm very, very proud of Bertta and Hannele! For more information see Berta's box → a-litter

09.04.09

Zazan pentu Adalmina "Milli" synnytti tänään viisi pentua, 3 narttua ja 2 urosta. Milli hoiti homman kuin äitinsä, tosta noin vaan, kuin ei olisi ikänään muuta tehnytkään. Onnea Sari ja perhe sekä isä-Arro! Millin ja Tara-tädin elämää voi seurata blogissa millin blogi

24.03.09

Kävimme viime viikolla Alvan kanssa Ruotsissa Chottans kennelissa tapaamassa komeaa ja hurmaavaa Rufusta (S MVA Chottans Read My Mind). Mitä tästä tapaamisesta toivottavasti seuraa, siitä tuonnempana pentuja -sivulla. Lisää kuvia webalbumissa → http://picasaweb.google.fi/busterinb. Alvan sivuille on lisätty näyttelytuloksia ja -arvosteluja → alvamaria. Rufuksesta löytyy lisätietoja Chottansin sivuilta → chottans ja sieltä hanar ja edelleen Chottans Read My Mind.

Last week we were in Sweden with Alva to meet the fantastic Rufus (S Ch Chottans Read My Mind). What will come out of this meeting, remains to be read on the page puppies. For more pictures click http://picasaweb.google.fi/busterinb. More information about Alva → alvamaria and Rufus (Chottans Read My Mind) → chottans. Thank you, Chottis, for letting us use him and visit you!

Eikä tässä kaikki: Jyväskylän Milli eli Busterin Adalmina saa pentuja pääsiäisen aikaa. Pentueen isä on hieno, ihanaluonteinen Arro eli FIN MVA Tmavi Knir Block-Buster. Pidetään peukkuja, Sari ja perhe! 

Busterin Adalmina, "Milli", is expected to have puppies around Easter. Father is a beautiful male with excellent caracter, Tmavi Knir Block Buster. Good luck to you in Jyväskylä! 

19.01.09

LAHTI 18.01.09:                                                                                                         Zaza (Mermix Final Countdown) sai (toivottavasti) tiineytensä kunniaksi toisen sertinsä, tällä kertaa Gunnel Adlercreutzin kädestä. ROP oli Satu Lehtosen kasvatti Proceller Can't Stop Rockin'. ONNEA! Arvostelu → ZazaLAHTI 18.01.09 Taru and Zaza (Mermix Final Countdown) CAC, BOS, judge Gunnel Adlercreutz and yesterday's winner Satu Lehtonen with Proceller Can't Stop Rockin'. CONGRATULATIONS!

03.01.09

Hyvää Uutta Vuotta! Alkaneen vuoden kunniaksi Nina Suhonen ja meikäläinen saamme ilolla ilmoittaa, että Suomeen saapui eilen Puolasta hurmaava nuori mies, Globetrotter Grasantglobetrotter. Tämä Roope, tai Pertsa, tai mikä hänen nimensä tuleekaan olemaan, majailee toistaiseksi Ninnin luona. Valkoista paimenkoiraa Hemiä on jo retuutettu hännästä pitkin lattioita. Kunnon snautserimaista käytöstä! Globetrotter siis etsii hyvää kotia, jossa ryhtyä elämään iloista koiranelämää.

Keskitalven kunniaksi muisto menneeltä kesältä: Tampereen erikoisnäyttelyssä vasemmalta alkaen Adalmina, Albertina ja Alvamaria

From left Adalmina, Albertina and Alvamaria. Photo taken last summer in Tampere.

06.10.08

Ei mennyt kaksisesti viime lauantain erikoisnäytelmä: Albertina EH4. Iines-Augustina murisi Kirsi Kentalalle ja sai tyytya arvosanaan H (Hei mutta sehän tarkoittaa hyvää, ei huonoa!) 

Me vetäydymme syksyn viettoon ja karvan kasvatukseen. Että keväämmällä taas!

No further success in schnauzer-pinscher speciality: Albertina VG4. Augustina didn't like the judge and got a G (which means good, not grazy!)

No more shows for this year, it's time to enjoy what's left of this autumn!

02.10.08

Kuukausia in vierähtänyt ja näytelmissä on pyörähdetty. Alvamarian saldoksi on kertynyt kaksi sertiä, toinen VSP:n ja toinen ROP:in kera. Bertta-Albertina on saanut kaksi varasertiä, Milli-Adalmina ERI:n ja Iines-Augustina ensimmäisestä näyttelystään EH:n. Ali-Alaleuka-Alina ei käy esittelemässä hurmaavaa alapurentaansa tuomareille.

ONNEA KAIKKI TYTÖT, BUSTERIN MAMMA ON TEISTÄ YLPEÄ! Kerään kunkin omalle sivulle tarkempia tuloksia

Ensimmäinen Busterin leiri pidettiin Inkoossa. Harjoittelimme tosi käppänälajeja, kuten jäljestämistä ja esineruutua. Ja vielä agilitya. Oli ihanaa nähdä käpsylauma ja muutama riiseni ja yksi keskarikin kirmaamassa pitkin peltoja!

Äiti-Zaza kävi uudestaan yrittämässä luonnetestiä. Viime testistä oli mörkö jäänyt hirvittämään niin paljon, että Zaza meni ennenkokemattomaan paniikkiin, joten me keskeytimme kiusan siihen. Vaikka Zaza toipui nopeasti omaksi topakaksi itsekseen, me uskomme vihdoin, että se on luonteeltaan pehmeä (kuten edellinen testikin osoitti).

Pentujen onneksi niiden isä-Nitro on sitäkin rautaisempi. Nitro otti ja tempaisi 240 pistettä ja sai loistavat pisteet mm. toimintakyvystä, hermorakenteesta ja kovuudesta. Nitron luonteella ei ehkä olla kaikkein helpoimpia kotikoiria, mutta snautsereita kyllä.

We are very happy with the results of last summer's exhibitions: Alvamaria 2 x CAC, Albertina 2 x ViceCAC, Adalmina EXC. and Augustina VG. Alina has underbite, so she won't be shown. I'll add more exact result on each girl's own page.

13.03.08

Taas oli hieno sunnuntai: ensin sain kuulla, että Augustina eli Iines oli Herttoniemen matcharissa ison pentulauman joukossa sinisten kolmonen. Tosi hienoa, etenkin kun olin itse edellispäivänä lohminut sen turkin miten kuten. Onne Irene ja etenkin Krista, nuori neito, joka itse esitti Iineksen. Hieno alku handlerin uralle!

Augustina 9 months did very well in her first match show with her very young handler!

 

Kohta soitti Sari ja kertoi että Milli Adalmina 9kk otti ja voitti SnaPsin match-shown yhteydessä järjestetyn snautseri-pinseri -erikoiskehän kaikenikäisten joukossa. Onnea, siitä on hyvä ponnistaa! Ja erikoiskiitos Lupsakon Suville, joka on ottanut Millin turkin saksiensa suojaan

Adalmina 9 months BIS (among all ages) in schnauzer-pincher speciality match show. A lovely little girl!

03.02.08

Viime sunnuntaina kääpiösnautsereiden erikoisnäyttelyssä Turussa Bertta 7 kk. oli hienosti ROP-pentu ja BIS-pentu 2. Kyllä kelpasi paistatella paikan päällä. Eijalle taas miljoona kiitosta hienosta trimmistä ja Hannelelle ONNEA!

Albertina (7 months) was BOB-puppy and BIS-puppy 2. in miniature schnauzer speciality show. I am ever so proud!

 

18.12.07

Lauantaina meillä oli ensimmäinen pentutapaaminen nyt puolivuotiaiden neitien kanssa. Eläinlääkäri Beatrice Cleve kertoi koirien ensiavusta, Ninni Suhonen ja Miia Wikström opastivat trimmauksessa. Viisi tuntia ei tahtonut riittää mihinkään, vähän sentään ehdittiin Hannele Winterin ja Miian johdolla katsastaa näyttelyesiintymistä. 

    ALVA            IINES       ZAZA-MUORI        BERTTA    MILLI        ALI

Muista en tiedä, mutta minä nautin ja oli tosi hienoa, että kaikki pennut tulivat paikalle jopa Anjalankoskea ja Jyskää myöten. Niin ja pennuillakin tuntui olevan hauskaa, kun saivat painaltaa miljoonaa. Lisänä oli vielä kaksi mustaa kääbusta eli Miian Martta ja Ninnin Pipari. Ja välillä riiseneitäkin, peräti 4 kpl. Aika hulinaa.

05.12.07

Petu-Bertta-Albertina oli pari viikkoa sitten ensimmäisessä näyttelyssään, tuloksena kunniapalkinto ja ROP (okei, oli ainoa mh-kääbus, mutta ei siitä sen enempää). Tuomari Teija Salmi-Aalto: 5kk, erinomainen tyyppi. Hyväilmeinen nartun pää, jossa tyypillinen ilme. Kauniit, tummat silmät. Erittäin kaunis kaula. Hyvä ylälinja. Hyvä runko. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luuston vahvuus. Liikkuu ikäisekseen erinomaisesti. Hyvä häntä. Erittäin hyvä narttumainen kokonaisuus. Rodunomainen olemus ja luonne. Hyvin esitetty. HYVÄ HANNELE! Ja hyvä Bertta!

 

Nyt puolivuotiaina enää Ali-Alina näyttää vauvalta, muut nuorilta neideiltä. Kolme kahdesta on jo juossut ensimmäiset juoksunsa. Olen lisännyt kuvia Albertinan ja Alvan sivuille, muillekin sitä mukaa kun saan uusia.

 02.09.07

Isä-Nitro eli Morgensilber Brand New Nontoxic sai tänään kolmannen sertinsä ja on siis Suomen Muotovalio! Onnea Ninni ja Jaana!! Ja onnea pennut isänne menestyksen johdosta!

 27.08.07

Kaikki pennut Jyskän Milliä lukuunottamatta rokotuksessa. Aika hauskaa hulinaa, kun Titti Cleven vastaanotolla oli lattialla 4 pentua, Äiti-Zaza ja Isä-Nitro ja vielä n. 11-kuinen Emppu (ihmislapsi). Lisäksi ainakin kymmenen omilla jaloillaan seisovaa kaksijalkaista. Kaikille pennuilla (myös Millillä) asiat oikein hienosti kohdallaan!

 19.08.07

Ei niitä parhaita päiviä. Äiti-Zaza (Mermix Final Countdown) oli luonnetestissä vain 5 päivää sallitun synnytyksen jälkeisen karenssin jälkeen (emme tienneet moisesta karenssista mitään). Meistä katsojista testi meni oikein hyvin, vaikka Zaza olikin levottomampi kuin oma normaali itsensä. Mutta tuomio oli: toimitakyky: pieni (-1), terävyys: pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua (+1), puolustushalu: kohtuullinen, hillitty (+3), taistelutahto: pieni (-1), hermorakenne: hieman rauhaton (+1), tempperamentti: kohtuullisen vilkas (+2), kovuus: pehmeä (-2), luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (+3), laukauspelottomuus: laukausvarma (+++). Yhteensä pisteet 73. No, katsotaan uudestaan puolenvuoden-vuoden kuluttua. Zaza on silti PARAS!!! Ja pennut hienoja!!!!!!!!!!!!!!

 03.08.07

Viimeinenkin pentu lähti maailmalle. Haikeaa, mutta ihanaa, kun kaikilla on aivan loistavat kodit. Silloin tuntuu hyvältä palata kahden koiran arkeen. Onnea matkaan kaikille vauvoille!